Ga naar de inhoud
Test regel
koel- en vriestechniek

Koel- en vriestechniek : KoelinstallatiesVriesinstallatiesRemrijsinstallaties

koel- en vriestechniek
Test regel
Voor u op maat gemaakt

Of het nu gaat om het bewaren van groente en fruit of het invriezen van vis of vlees, Meulemeesters Koudetechniek heeft een oplossing voor u.
Onze installaties worden afgestemd op uw wensen. Bij het ontwerpen staan efficiƫntie, engergieverbruik en technologie centraal.

Synthetische koudemiddelen

De meeste koel- en klimaatinstallaties draaien op synthetische koudemiddelen (F-gassen). Synthetische koudemiddelen hebben goede eigenschappen om installaties optimaal te laten draaien. De koudemiddelen kunnen echter bij lekkage schadelijk zijn voor het milieu. In Nederland is het lekpercentage zeer laag, onder de 3 procent, in vergelijking met omringende landen die een lekpercentage van minimaal 20 procent kennen. Elke situatie is anders, voor elke vraag een andere oplossing. Wij helpen u de juiste keuze te maken over het gebruik van syntetische koudemiddelen.

Natuurlijke koudemiddelen

Het gebruik van syntetische koudemiddelen staat steeds meer onder druk. De hoeveelheden die in Europa gebruikt mogen worden, worden steeds verder beperkt. Dit heeft als gevolg dat sommige koudemiddel zoals R507 en R404a onbetaalbaar worden.
Meulemeesters Koudetechniek heeft dan ook de voorkeur om te werken met natuurlijke koudemiddelen. Denk hierbij aan Ammoniak en CO2. Door de sterke groei in vraag naar installaties met natuurlijke koudemiddelen zien wij ook mogelijkheden ontstaan in de kleinere koel- en vriesinstallaties.
Vriesaggregaat
Koel- en vriesaggregaten

Koel- en vriesaggregaten worden toegepast wanneer er maar 1 of 2 verbruikers aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koelcel, vriescel of een meubel in uw winkel.
Wij leveren koel- en vriesaggregaten die geschikt zijn voor binnen- of buitenopstelling. Ook het leveren van een split uitvoering is mogelijk.
Centrale vriesinstallatie
Centrale koel- en vriesinstallaties

Een centrale koel- of vriesinstallatie bestaat uit meerdere compresoren. Op een centrale koel- of vriesinstallatie worden ook meerdere verbruikers aangesloten.
Het grote voordeel van een centrale installatie is dat de capaciteit van de compressoren geregeld kan worden. Hierdoor draait de installatie op ieder moment op maximaal rendement.
Ook bestaat de mogelijkheid om de restwarmte uit de installatie terug te winnen.
Ammoniak of CO2
Pompsystemen

Een pomp in koudesystemen wordt gebruikt om vloeistof naar de verdampers te voeren, waarin de vloeistof voor een deel verdampt. Deze techniek is standaard in grotere industriƫle koudesystemen en wordt ook vaak toegepast in kleinere systemen waar de nadruk ligt op kwaliteit en grote reactiesnelheid. Systemen met pompcirculatie zijn al tientallen jaren een succes in de koudetechniek.
Meulemeesters Koudetechniek
Macroweg 22B
5804 CL Venray

24/7 bereikbaar op:
0478-579025
0478-579025
info@meulemeesterskoudetechniek.nl
KVK: Eindhoven, 70041628
Meulemeesters Koudetechniek
Macroweg 22B
5804 CL Venray
info@meulemeesterskoudetechniek.nl
0478-579025
Meulemeesters Koudetechniek
Macroweg 22B
5804 CL Venray
info@meulemeesterskoudetechniek.nl
Terug naar de inhoud